Aktuelt og nyheter

Her finner du nytt om stort og smått som rører seg på Horten Dyreklinikk, i bransjen og nærmiljøet

Toksoplasmose

Toksoplasmose (også kalt toxoplasmose) er en sykdom hos dyr og mennesker forårsaket av den encellede parasitten Toxoplasma gondii.

Gravide blir ofte skremt til å kvitte seg med katten sin når de blir gravide, men det er ikke nødvendig. Det er faktisk liten fare for smitte selv med direkte kontakt med katten, men man skal unngå kontakt med katteavføring. I graviditeten er det da gunstig om noen andre tømmer kattedoen, evt at den gravide bruker hansker.

Les mer ...

Horten dyreklinikk vil gi råd om at valper får grunnvaksine også ved 16 ukers alder, selv om de ble vaksinert da de var 12 uker gamle.

Vi anbefaler grunnvaksine av valper ved 8, 12 og 16 uker. Revaksinasjon skjer igjen ved 1 års alder.
Dette er hva WSAVA, The World Small Animal Veterinary Association, anbefaler.
Tidligere har vi anbefalt vaksinasjon ved 8 og 12 uker, men det har nå blitt påvist HCC (smittsom leverbetennelse) på hunder i østlandsområde som er obdusert ved Veterinærinstituttet.

Det finnes effektive vaksiner mot smittsom leverbetennelse. Hunder som er vaksinert på riktig måte, er beskyttet i minst tre år. Det er ingen spesielle bivirkninger ved vaksinen. For å unngå sykdomsutbrudd er det viktig at størstedelen av hundepopulasjonen er vaksinert.

 

Les mer ...

Periodontitt (Pyréa)

Tennene er et helt essensielt verktøy for hunden, og kanskje spesielt aktive tjenestehunder. God tannhelse er viktig for en hunds trivsel, velvære og generelle helse, ikke bare i munnhulen. Les mer ...

Gastroenteritt

Diagnose
Akutt uspesifikk gastroenteritt refererer til fordøyelsesbesvær. Det er et svært vanlig, og som regel ufarlig problem for hunder og katter, og det kan ha mange ulike årsaker. Noen av de hyppigste årsakene til akutt gastroenteritt er en endring i dietten til et nytt merke, eller type mat, at dyret spiser noe han eller hun ikke burde, milde gastrointestinale virusinfeksjoner, Bakteriell ubalanse i tarmen, eller reaksjon på medisinering.
Ofte vil den eksakte årsaken aldri bli kjent etter at symptomene forsvinner.

En veterinær setter vanligvis diagnosen akutt uspesifikk gastroenteritt basert på symptomene du beskriver, hos et dyr som har normale vitale tegn og en ellers normal klinisk undersøkelse.
De vanligste symptomer på akutt gastroenteritt er oppkast og/eller diaré.
Les mer ...